الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
"سبحان الله وبحمده عدد خلقهِ ورِضَا نفسِهِ وزِنُة عَرشِهِ ومِداد كلماته"
http://3arabisoft.blogspot.com/


شاطر
 

 بالصور أحلى شاورمممممممممممما

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
انا مسلمة
أميرة الجميلات
أميرة الجميلات


عدد المساهمات : 213
نقاط : 612
تاريخ التسجيل : 04/04/2010

بالصور أحلى شاورمممممممممممما Empty
مُساهمةموضوع: بالصور أحلى شاورمممممممممممما   بالصور أحلى شاورمممممممممممما Icon_minitimeالأحد يوليو 07, 2013 8:08 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

شاورممممممممممممممممممممما شاورما شاورما شاورما اوعى وشك

عملت اجمل شاورمه فى مصر احلى من بتاعه الراجل

شوفوا بقى عملتها ازاى

المقادير:-

نصف كيلو فراخ بانيه متقطعه فتافيت زى العصير
ربع كوباية خل
كوباية زبادى
بهارات شاورما او اى بهارات معموله حلو
بصله كبيره جدا او بصلتين متوسطين
اقل من ربع معلقة ملح
ربطتين بقدونس

الطريقه:-
بتبشرى البصل فى المبشرة العين الصغيره خالص عشان يطلع عصير وبعدين تعصريه بايدك اوى اوى اوى وتطلعى منه الميه كلها وتخلى فتات البصل ناشف خالص مفيهوش ولا نقطة ميه وتفصلى الفتات عن الميه
وبعدين تحطى الزبادى والبهارات والخل والملح وتخلطيهم كويس وبعدين تحطى عليهم الفراخ وتقلبى وتسيبيهم ساعه وبعدين تحطى عليهم فتات البصل وتسيبيهم لتانى يوم وهيكون شكله كده

بالصور أحلى شاورمممممممممممما Drzn

وهيعوم فى الميه لانه هينزل كمان ميته وتحطيه عالنار مع نقطه صغيره زيت وتشوحى لغاية ما تستوى اوى وتشرب ميتها كلها وبعدين لو حسيتى انها لسه محتاجه سوا حطى انتى عليها شوية ميه صغيرين ولغاية ما تشربهم برده وتبقى ناشفه خالص ومتخافيش مش هتنشف منك لانها فيها زبادى وخل هتفضل طريه


وتكونى مقطعه البقدونس كده


بالصور أحلى شاورمممممممممممما Gqe8

وتحطى البقدونس على النار بعد ما الفراخ تستوى يا دوب تدبل من السخونه وتشيليها وكده تكون استوت

وتجهزى بقى البطاطس العبقريه بتاعى كالاتى:-

بالصور أحلى شاورمممممممممممما M3v5

تقطعى البطاطس بالعرض مش بالطول
يعنى تخلى الصوابع قصيره مش طويله عشان بتكون احلى وبعدين تنقعيها زى الصوره كده فى الخل والملح والكمون وبعد شويه تاخدى نصف الكيه بتاعة البطاطس تحطيها فى الطاسه وتقليها وتطلعيها قبل ما تكمل سواها يعنى تبقى نص سوا وتحطيها فى مصفاه وبعدين تاخدى باقى البطاطس وبرده تقليها نص قليه وتطاعيها وبعدين تحطى البطاطس الاولانيه تانى ولما تستوى وخلى بالك ان ساعتها بتستوى بسرعه جدا تحطى الميه اللى نزلت منه لما كانت منقوعه فى الخل مع الخل فى قلب الطاسه
متخافيش مش هتطرطش عليكى ولا هتعمل اى حاجه وتسيبيها شويه ولو سيبتيها عالنار اسبوع متخافيش مش هتتحرق لان الخل بيمنعها تتحرق وتنشليها وتحطى باقى البطاطس وبرده نفس الحكايه تحطى عليها الميه والخل الباقيين وانشليها

بالصور أحلى شاورمممممممممممما 9i3l

وبالهنا والشفا بقى بعد ما قطعت الخيار جنبها ولو عندك مايونيز او سلطة زبادى بقى تحففففففففففففففففه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

بالصور أحلى شاورمممممممممممما

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

 مواضيع مماثلة

-
» طريقة عمل أحلى كنافة
» أحلى بيض مخفوق بالجبن
» أحلى دوناتس لأحلى ست بيت
» أحلى كرواسون بالشيكولاة
» أحلى طاجن كفتة بالصلصة فى الفرن

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
سيدتى الجميلة :: منتدى الأسرة :: مطبخ سيدتى الجميلة-