الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
"سبحان الله وبحمده عدد خلقهِ ورِضَا نفسِهِ وزِنُة عَرشِهِ ومِداد كلماته"
http://3arabisoft.blogspot.com/


شاطر
 

 أحلى صينية بطاطس بالبشاميل

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Dalo3a
سيدة جميلة جداً
سيدة جميلة جداً


عدد المساهمات : 51
نقاط : 147
تاريخ التسجيل : 28/09/2013

أحلى صينية بطاطس بالبشاميل Empty
مُساهمةموضوع: أحلى صينية بطاطس بالبشاميل   أحلى صينية بطاطس بالبشاميل Icon_minitimeالسبت سبتمبر 28, 2013 10:07 pm

أحلى صينية بطاطس بالبشاميل %D8%A8%D8%B7%D8%A7%D8%B7%D8%B38

المقادير
بطاطس مقطعة شرائح تكفي عمل طبقتين فى الصينية الشرائح متوسطة تقريبا 1.5cm
(لحمة معصجة)1\2 ك لحمة مفرومة +2 بصلة مبشورة+ملح وفلفل +ورقة غار نضعهم على النار ونهدئ النار ونتركها حتى تمام النضج (بدون اضافة سمن او زيت او ماء )

والبشاميل طبعا معروف طريقته
معلقتين كبار زبدة +معلقتين كبار زيت
ولما يسخنوا نضيف 5 معالق دقيق كبار
ونفضل نقلب لحد مايصفر
وبعدين نضيف اللبن شوية بشوية وبمضرب يدوى لحد ما تلاقى الخليط بأى تقيل كده
نضيف باقى كمية اللبن(كيلو) ونفضل نقلب لحد مايستوى البشاميل ويكون قوامة تقيل شوية (شوية صغننين زى قوام الكريمة اللبانى )مش زى البشاميل بتاع المكرونة (النقطة دى مهمة) بعد كده ننزلة ونضيفله بأى ملح وفلفل ابيض(اسود) وجوزة الطيب (او زى ماتحبي)


طبعا بندهن الصينية زبدة
ونرص طبقة بطاطس
وبعدين اللحمة المعصجة
وبعدين الطبقة التانية من البطاطس
وبعدين البشاميل ويكون البشاميل مغطى البطاطس ونهز الصينية شوية نتأكد ان البشاميل نزل من الجناب


ممكن ترشى على وشها جبنه شيدر او موزاريلا او اى نوع تحبية
ندخل الصينية فى الفرن ساعة و بعد كده شغلى الشواية لحد ماتحمر من فوق (الوقت على حسب شدة الفرن )

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

أحلى صينية بطاطس بالبشاميل

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

 مواضيع مماثلة

-
» طريقة عمل الكوسة بالبشاميل
» طاجن المكرونة بالبشاميل اللذيذ
» طريقة عمل بطاطس بالكورن فليكس
» طريقة عمل بطاطس بصوص البرتقال
» بطاطس مهروسة مع الجبنة بنكهات عديدة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
سيدتى الجميلة :: منتدى الأسرة :: مطبخ سيدتى الجميلة-