الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
"سبحان الله وبحمده عدد خلقهِ ورِضَا نفسِهِ وزِنُة عَرشِهِ ومِداد كلماته"
http://3arabisoft.blogspot.com/


شاطر
 

 طريقة عمل صينية الخرشوف بعصاج اللحم والبشاميل

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
مهندسة
جميلة الجميلات
جميلة الجميلات


عدد المساهمات : 299
نقاط : 845
تاريخ التسجيل : 09/04/2010

طريقة عمل صينية الخرشوف بعصاج اللحم والبشاميل Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل صينية الخرشوف بعصاج اللحم والبشاميل   طريقة عمل صينية الخرشوف بعصاج اللحم والبشاميل Icon_minitimeالجمعة مايو 24, 2013 1:22 pm

طريقة عمل صينية الخرشوف بعصاج اللحم والبشاميل 83781211

لازم تجربي طبق النهارده وتستمتعى بعمل طبق لذيذ من صنع اديكى… طبق مختلف ورااائع ..غييير

المقادير:
½ كيلو خرشوف (متوفر في السوبر ماركت)
½ كيلو لحم مفروم معصّج
ملعقة صغيرة بهارات
2 فص توم
ملح وفلفل

مقادير البشاميل:
2 كوب لبن
2 ملعقة كبيرة سمن
4 ملعقة كبيرة دقيق
2 كوب شوربة دجاج (يمكن استبدالها بـ2 مكعب مرقة دجاج)

طريقة التحضير:
1- قطعي الخرشوف مكعبات، وضيفيه في صينية مع اللحمة المفرومة المعصّجة والتوم والملح والفلفل، وقلبيهم بملعقة خشب كبيرة.

2- في حلة متوسطة سخني السمنة وضيفي لها الدقيق، وقلبيهم كويس أوي لحد الدقيق لونه ما يبقى أصفر، وبعدها ضيفي بالتدريج اللبن والشوربة مع التقليب، لحد ما تختفي أي كتل ويبقى المزيج ناعم ومتجانس، وضيفي له الملح والفلفل.

3- صبي البشاميل على الخرشوف واللحمة في الصينية، ودخليه الفرن على درجة حرارة 180 لمدة نص ساعة، وقدميه.. وبالصحة والهنا….

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

طريقة عمل صينية الخرشوف بعصاج اللحم والبشاميل

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

 مواضيع مماثلة

-
» طريقة عمل صينية كفته بالطحينه - لذيذة
» طريقة عمل صينية الكنافة بالقشطة
» طريقة عمل صينية دجاج بالفرن
» طريقة عمل مقلوبه اللحم المفروم
» طريقة عمل فتة اللحم الضانى بالصلصة والتقلية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
سيدتى الجميلة :: منتدى الأسرة :: مطبخ سيدتى الجميلة-