Spice Girl سيدة جميلة جداً
عدد المساهمات : 90 نقاط : 256 تاريخ التسجيل : 30/06/2013
| موضوع: لكل اللى بيحب الفريك واللى مش بيحبه الأربعاء يوليو 24, 2013 11:48 pm | |
| نا النهارده هقلكم ع طريقه الفريك اللى بعملها وده ناتج عن ان كل اللى يدوق الفريك بتاعى ياخد الطريقه
نقول مع بعض بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير : نص كيلو فريك بصلايه كبيره مقطعه صغير فلفل اخضر والوان لو فيه ونقطعه برضه صغير ربع كيلو لحمه مفرومه ومتعصجه زيت زيتون وممكن تحطى سمنه بداله طماطمايه ماء مكعب مرقه دجاج فلفل اسود ملح
الطريقه بقى :
*نغسل الفريك بع ما ننقيه كويس وننقعه فمايه لمده ساعه *احطه فماصفه واسيبه يتصفى خاااالص *اجيب البصل والفلفل وادعكم بالملح والفلفل جامد *اضرب الطاطمايه مع الماء وممكن شوربه بس انا بفضل الماء ومكعب الدجاج والمايه حسب تقديرك يكون يادوب زياده عن الفريك بربع عقله صباع لانه اصلا كان مبلول *اجيب بقى الحله واحط زيت الزيتون 3 معالق انا بحب زيت الزيتون فالفريك بس لكن اى اكل تانى لا بيغير طعمه المهم اسيب الزيت يسخن شويه *احط الفريك عليه واقلبه لحد ميخشخش فالحله زى الرز كده *وبعدها احط البصل والفلفل اللى جهزناهم واقلبهم كويس واوطى عليهم النار شويه عشان البصل والفلفل ينزل ميتهم *اجيب بقى الطماطمايه اللى ضربناها ونسقى الفريك *واعلى النار لحد ما يغلى ويبدا يتشرب اوطى النار تانى واحط اللحمه المعصجه وممكن متحطيش لحمه واول اما يتشرب خالص بقى ويستوى دوقى وادعيلى
معلومه لسه عرفاها ان الفريك مش بيتخن بالعكس بيساعد ع انقاص الوزنباكل |
|